Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Δουλειές για Έλληνες στο Εξωτερικό 2015

Δουλειές για Έλληνες στο Εξωτερικό.
Τέλος στην αγωνία των Ελλήνων που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό αποφάσισαν να βάλουν οι ομογενείς της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης. Την τελευταία εβδομάδα έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με σύνθημα «Hire a Greek» (προσέλαβε και εσύ έναν Έλληνα) από επιχειρηματίες συμπατριώτες μας του εξωτερικού. Σκοπός της είναι η απορρόφηση ανέργων από τη χώρα μας σε εταιρίες εκτός συνόρων.



Αν είσαι, λοιπόν, και εσύ άνεργος ή εργαζόμενος που αναζητάς ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον και νοιώθεις έτοιμος να μετακινηθείς στο εξωτερικό μπορείς να καταθέσεις το βιογραφικό σου online στην ιστοσελίδα www.hireagreek.com. Μέσα από το συγκεκριμένο portal έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις, από μία μεγάλη λίστα επαγγελματικών κλάδων, τη δουλειά που σου ταιριάζει.
Βέβαια, οι ειδικότητες που ζητούνται ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική και τον Καναδά, για παράδειγμα, υπάρχουν ανοιχτές θέσεις για web designers, στελέχη εξειδικευμένα στην πληροφορική και τον προγραμματισμό, οικονομολόγους, αλλά και ερευνητές σε πανεπιστημιακά κέντρα. Ενώ στην Αυστραλία οι ευκαιρίες απασχόλησης αφορούν κυρίως μηχανικούς και οικοδόμους.

Tips για τη μετακίνηση στο εξωτερικό


-Είναι απαραίτητο να μεταφράσεις το βιογραφικό και όλα τα σημαντικά έγγραφά σου (πτυχίο, δίπλωμα ξένης γλώσσας κ.α.) και να δώσεις γραπτά όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις για ότι νομίζεις πως δεν θα είναι απόλυτα κατανοητό σε κάποιον που δεν ζει στην Ελλάδα.
-Για τα θέματα που αφορούν τη διαμονή, μετακίνηση κ.λπ. η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά σε σένα, γιατί δεν θα έχεις την υποστήριξη κάποιου οργανισμού ή ενός οργανωμένου προγράμματος. Έτσι, θα διαπραγματευτείς με τον εργοδότη σου, τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που θα νοικιάσεις ή οποιοδήποτε άλλο άτομο σχετίζεται με ζητήματα που πρέπει να τακτοποιήσεις. Η έγκαιρη και σωστή προετοιμασία είναι περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση αναγκαία.
-Η γνώση της γλώσσας της χώρας υποδοχής, έστω και σε βασικό επίπεδο, είναι πάντα χρήσιμη, ακόμη και αν δεν απαιτείται κατά τη διεκπεραίωση των καθηκόντων της εργασίας. Συγκεκριμένα, εκτός από το ότι βοηθάει στις καθημερινές συναλλαγές, συμβάλλει στην ανάπτυξη δεσμών με τους ντόπιους συναδέλφους, οι οποίοι συνήθως εκτιμούν την προσπάθεια κάποιου ξένου να γίνει ενεργό μέλος της κοινότητάς τους. Στην Αμερική, τον Καναδά, την Ευρώπη και στην Αυστραλία υπάρχουν σχολεία για ξένους.
-Πριν μετακινηθείς στο εξωτερικό καλό είναι να ελέγξεις τη νομοθεσία και τους κανονισμούς που αφορούν το επάγγελμα που σε ενδιαφέρει. Ίσως να πρέπει να εκδοθούν διάφορα πιστοποιητικά, να κατατεθούν αποδεικτικά σπουδών και εργασιακής εμπειρίας, να αποκτηθεί η ιδιότητα μέλους κάποιου επιμελητηρίου κ.λπ. Δημόσιες νομικές υπηρεσίες, ο Συνήγορος του Πολίτη, καθώς και οι ίδιες οι επαγγελματικές ενώσεις και τα σωματεία μπορούν να παράσχουν σχετικές πληροφορίες.

Αγγελίες στο εξωτερικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου